Bodemisolatie

Bodemisolatie is een vorm van isolatie die aangebracht wordt op de bodem van de kruipruimte. Doordat een kruipruimte geventileerd is, slaat een koude luchtstroom tegen de onderkant van de vloer aan. Deze luchtstroom zorgt ervoor dar er minimaal 10% aan warmte verloren gaat. Door de bodem te isoleren, zorgt u ervoor dat de kou niet tegen de vloer aanslaat. Hierdoor blijft de warmte in de woning. Dit resulteert in een flinke verbetering van het wooncomfort en een verlaging van de stookkosten.

Lees meer
Offerte aanvragen

Neem direct vrijblijvend contact op

Neem vrijblijvend contact op met één van onze adviseurs om de vele mogelijkheden te bespreken.

Offerte aanvragen Gratis adviesgesprek

Welke soorten bodemisolatie voor de kruipruimte?

Er zijn veel verschillenden soorten bodemisolatie. De verschillende soorten isolatiematerialen om de bodem mee te isoleren zijn: HR+++ parels, isolatiedekens, verschillende isolatiefolies en cellulose isolatie. Elk product heeft verschillende voordelen, eigenschappen en isolatiewaardes. Omdat niet elk product overal toegepast kan worden, komen wij eerst vrijblijvend bij u langs om de kruipruimte te inspecteren.

Aan de hand van de inspectie neemt de adviseur alle producten met u door om een aanbod op maat te maken. Doordat alle producten gecertificeerd zijn, kunnen wij bij elke woning de hoogste isolatiewaarde behalen en het juiste product bij de vloer aanbieden. Wij kunnen dan ook direct een offerte op maat maken voor uw bodemisolatie.

Voordelen bodemisolatie

  • Hoge besparing op de energie rekening;
  • Geen kou in de winter en koel in de zomer;
  • Korte terugverdien tijd van de investering;
  • Geluiddempend effect;
  • Waarde van de woning stijgt;
  • Beter energielabel;
  • Meer wooncomfort.

Na het aanbrengen van isolatiekorrels merken onze klanten direct het resultaat. De thermografische scan, die we standaard uitvoeren na een aantal weken, bevestigd dat onze isolatie werkt!

VSD Isolatiespecialist

Uw bodem isoleren?

Wilt u uw woning graag een stuk energiezuiniger maken maar is vloerisolatie niet mogelijk? Informeer dan zeker eens naar de kosten voor bodemisolatie. De Nederlandse overheid stimuleert elke vorm van isolatie. Daarom is er een aantrekkelijke subsidie beschikbaar als u isolatie van de bodem combineert met bijvoorbeeld dakisolatie en spouwmuurisolatie. U krijgt dan ongeveer 20% van de isolatiekosten terug! Uw bodem isoleren wordt daardoor veel minder prijzig en de terugverdientijd heel wat korter. Bodemisolatie in de kruipruimte dient altijd door een vakkundig bedrijf te gebeuren. Vraag gerust naar onze scherpe prijzen voor isolatie van de bodem en ontdek onze mogelijkheden!

Bodemisolatie producten

Isolatiechips

Isolatieparels

Vochtproblemen

Bodemfolie

Wij beschikken over de
volgende certificeringen: