Bodemfolie

Bodemfolie is een relatief goedkope en gemakkelijke manier die snel resultaat biedt bij een vochtige kruipruimte. Wist u dat bij een woning met een vloeroppervlak van ongeveer 60 m2 iedere dag maar liefst 1 liter water de woning binnendringt? En dat dit bij een woning met een mechanische afzuiging nog meer is? Met bodemfolie in de kruipruimte kan de luchtvochtigheid in de kruipruimte ongeveer 60% minder worden.

Offerte aanvragen

Neem direct vrijblijvend contact op

Neem vrijblijvend contact op met één van onze adviseurs om de vele mogelijkheden te bespreken.

Offerte aanvragen Gratis adviesgesprek

Hoe wordt bodemfolie in de kruipruimte aangebracht?

Wanneer u voor bodemfolie in de kruipruimte kiest, wordt een stevige folie op de bodem van de kruipruimte gelegd. Zo eenvoudig is het! Om de bodemfolie goed tot in alle hoekjes van de kruipruimte te kunnen plaatsen, is het wel noodzakelijk dat uw kruipruimte hoog genoeg is om goed te kunnen werken.

Houd er rekening mee dat bodemfolie geen bodemisolatie is. De bodemfolie heeft als functie het vocht in uw kruipruimte tegen te houden. Het is daarmee een dampremmende folie, maar uw kruipruimte wordt er niet warmer van. Daarvoor heeft u isolatiefolie nodig. Wanneer u water in uw kruipruimte heeft, is grondfolie ook geen goede optie. In dat geval kunt u beter voor isolatiechips kiezen die op het water blijven drijven.

Hoe werkt PE-folie in de kruipruimte?

Bodemfolie, ook wel dampremmende folie of PE-folie genoemd, stopt in de kruipruimte de verdamping van vocht. Hierdoor kan dit vocht niet langer via uw vloer of meterkast uw woning binnendringen. Dat verbetert niet alleen het wooncomfort in huis – een hoge luchtvochtigheid heeft een negatieve invloed op uw longen – maar ook in de kruipruimte zorgt het voor een positief effect. Een beter klimaat in de kruipruimte heeft een positieve invloed op de bouwconstructie, de (houten) vloerconstructie en de levensduur van leidingen en ophangbeugels.

Dampremmende folie of isolatiefolie in de kruipruimte?

Om u een goed onderbouwd advies te kunnen geven over of u het beste dampremmende folie of isolatiefolie in uw kruipruimte aan kunt laten brengen, komt een expert van VSD Isolatie eerst bij u thuis langs om de situatie ter plaatse te bekijken. Na het inspecteren van uw kruipruimte kunnen wij u precies vertellen welk type folie u het meeste plezier en resultaat gaat bieden.

Vervolgens maken wij een offerte op maat zodat u precies weet welke prijs voor bodemfolie of isolatiefolie geldt en of er voor uw kruipruimte nog aanvullende kosten gemaakt moeten worden. Heeft u nu al vragen over grondfolie of wilt u een afspraak inplannen? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Onze specialisten helpen u graag verder!

Wij beschikken over de
volgende certificeringen: