Isolatiechips

Vroeger werden er vaak schelpen als bodemisolatie gebruikt, zowel voor de isolatie als de vochtwering. Bodemisolatie chips zijn het moderne alternatief voor schelpen, maar dan beter! Dankzij isolatiechips kunt u heel wat stookkosten besparen. Dat is fijn voor uw portemonnee. Uw woning voelt daarnaast niet alleen prettiger aan, maar ook warmer en droger.

Offerte aanvragen

Neem direct vrijblijvend contact op

Neem vrijblijvend contact op met één van onze adviseurs om de vele mogelijkheden te bespreken.

Offerte aanvragen Gratis adviesgesprek

Hoe kunt u uw kruipruimte isoleren met chips?

Isolatiechips maken het mogelijk om zonder ingrijpende kosten en maatregelen een optimaal isolerend effect te realiseren. Ze kunnen namelijk eenvoudigweg op de bodem van uw kruipruimte gestort worden. Hier vormen ze een egale, isolerende laag. De kruipruimte is na het isoleren met chips nog steeds gewoon begaanbaar. En moet u bij de leidingen of buizen zijn? Dan schuift u de geurloze, lichtgewicht isolatiechips gewoon opzij.

Uw kruipruimte isoleren met chips kan zelfs als er een laag water in de kruipruimte staat. De isolatiechips blijven dan gewoon drijven, terwijl ze hun functie tegelijkertijd uitstekend blijven uitvoeren. U kunt de kruipruimte alleen isoleren met chips als deze hoog genoeg is. Voor een optimale bodemisolatie dient er een chips-laag van minstens 30 cm aangebracht te worden. Daardoor moet de kruipruimte zelf al snel 40-50 cm hoog zijn. Is dat bij uw kruipruimte niet het geval? VSD Isolatie biedt nog verschillende andere vormen van bodemisolatie aan naast chips.

Hoe werkt bodemisolatie met chips?

Isolatiechips zijn gemaakt van vochtbestendig, gerecycled polystyreen (piepschuim). Ze verleggen het dauwpunt van de vloer. Vocht condenseert namelijk altijd op een punt waar warmte en kou samenkomen, het zogenaamde dauwpunt. Dat ziet u ook bij bijvoorbeeld ruiten. Omdat de vloer van de kruipruimte meestal vochtig is, licht daar het dauwpunt. Door isolatiechips te storten, is de vloer niet meer het dauwpunt, maar de bodem van de kruipruimte. De condens blijft op de bodem en de lucht boven de isolatiechips wordt warmer en droger. De vloer voelt direct droger en warmer aan en het binnenklimaat verbetert aanzienlijk. Daarnaast worden vocht en schimmel in huis en schade aan uw houten of betonnen vloer voorkomen.

Omdat niet elk materiaal overal toegepast kan worden, komen wij eerst vrijblijvend bij u langs om de mogelijkheden voor isolatiechips te bekijken. Aan de hand van de inspectie neemt de adviseur alle mogelijkheden en kosten met u door om vervolgens een offerte op maat te maken voor bodemisolatie. Doordat alle producten en technieken gecertificeerd zijn, kunnen wij bij elke woning de hoogste isolatiewaarde behalen en het juiste product aanbieden.

Voordelen kruipruimte isoleren met chips

  • Hoge isolatiewaarde
  • Scherpe prijs
  • Superieure vochtremmende werking
  • Voorkomt schimmelvorming
  • Eenvoudig aan te brengen
  • Kruipruimte blijft begaanbaar

Neem voor meer informatie over isolatiechips vrijblijvend contact met ons op!

Wij beschikken over de
volgende certificeringen: