Isolatieparels

Een vochtige, koude kruipruimte… u zit er niet op te wachten! Bij isolatieparels denkt u misschien aan een zeer exclusief, chique isolatiemateriaal. Maar niets is minder waar. Isolatieparels worden gemaakt van geëxpandeerd polystyreen, oftewel piepschuim of EPS. De zeer kleine bolletjes zien er misschien uit als parels, maar ze zijn bedoeld voor bodemisolatie. De EPS parels zijn zelfs zo klein dat ze de kleinste kruipruimte nog kunnen isoleren. Bovendien kunnen ze tot in alle hoekjes komen!

Offerte aanvragen

Neem direct vrijblijvend contact op

Neem vrijblijvend contact op met één van onze adviseurs om de vele mogelijkheden te bespreken.

Offerte aanvragen Gratis adviesgesprek

Hoe kunt u uw kruipruimte isoleren met chips?

Isolatiechips maken het mogelijk om zonder ingrijpende kosten en maatregelen een optimaal isolerend effect te realiseren. Ze kunnen namelijk eenvoudigweg op de bodem van uw kruipruimte gestort worden. Hier vormen ze een egale, isolerende laag. De kruipruimte is na het isoleren met chips nog steeds gewoon begaanbaar. En moet u bij de leidingen of buizen zijn? Dan schuift u de geurloze, lichtgewicht isolatiechips gewoon opzij.

Uw kruipruimte isoleren met chips kan zelfs als er een laag water in de kruipruimte staat. De isolatiechips blijven dan gewoon drijven, terwijl ze hun functie tegelijkertijd uitstekend blijven uitvoeren. U kunt de kruipruimte alleen isoleren met chips als deze hoog genoeg is. Voor een optimale bodemisolatie dient er een chips-laag van minstens 30 cm aangebracht te worden. Daardoor moet de kruipruimte zelf al snel 40-50 cm hoog zijn. Is dat bij uw kruipruimte niet het geval? VSD Isolatie biedt nog verschillende andere vormen van bodemisolatie aan naast chips.

Hoe werkt bodemisolatie met parels?

In tegenstelling tot bijvoorbeeld vloerisolatie met reflectiefolie of TonZon thermoskussens heeft u voor isolatieparels bijzonder weinig werkruimte nodig. Waar u bij een betonvloer al snel 50 cm hoogte nodig hebt, is dit bij bodemisolatie met parels totaal niet het geval. Zelfs als anderen misschien zeggen dat vloerisolatie bij u niet mogelijk is vanwege uw lage kruipruimte of het ontbreken van een kruipluik, bewijzen isolatieparels het tegenovergestelde. Isolatieparels kunnen eenvoudigweg de kruipruimte ingeblazen worden.

Ook als er water in uw kruipruimte staat, kunt u EPS parels in uw kruipruimte blazen. Door het lichte gewicht van de isolatieparels blijven ze gewoon op het water liggen, waar ze een isolerende laag vormen. Een bijkomend voordeel van isolatieparels is dat ze altijd weer gemakkelijk aan de kant geschoven kunnen worden als u nog eens bij een buis of leiding moet zijn.

Voordelen van isolatieparels kopen

  • Bij nagenoeg iedere kruipruimte mogelijk
  • De kruipruimte blijft toegankelijk
  • Bestand tegen schimmels en vocht
  • Bijzonder duurzaam
  • Lichtgewicht

Interesse in isolatieparels in uw kruipruimte?

Wilt u isolatieparels kopen? Een expert van VSD Isolatie komt graag bij u langs om uw kruipruimte te bekijken. Niet iedere kruipruimte is namelijk even geschikt voor isolatieparels. Als u een hoge, droge kruipruimte hebt, bieden EPS parels onvoldoende isolatie. In dat geval kunt u bijvoorbeeld beter isolatiechips laten aanbrengen. Na de inspectie kunnen wij u alle mogelijkheden vertellen met de bijbehorende isolatiewaardes en kosten. Ook kunnen wij direct een offerte op maat maken, zodat u meteen onze prijs weet!

Voor bodemisolatie met parels maken wij gebruik van het merk Neopixels, het parelsysteem met de hoogste isolatiewaarde. Neopixels zijn een duurzame oplossing voor vocht en kou in de kruipruimte omdat ze het warmteverlies bij vochtige en/of moeilijk bereikbare lage kruipruimtes beperken. De luchtvochtigheid in huis wordt weer in balans gebracht en het woonklimaat verbetert merkbaar. Neopixels verduurzamen uw woning! Het inblazen van Neopixels dient altijd door vakkundige installateurs te gebeuren. VSD Isolatie is graag uw betrouwbare partner!

Wij beschikken over de
volgende certificeringen: