Eco-spuitisolatie

Eco-spuitisolatie voor uw dak

Spuitisolatie maakt uw dak isoleren een stuk eenvoudiger! Er hoeft niet met platen of rollen isolatiewol gewerkt te worden, maar het dakisolatieschuim kan heel gemakkelijk en direct op de juiste plek gespoten worden. Daar komt als bijkomend voordeel bij dat alle gaten en kieren perfect gedicht kunnen worden. Zelfs de kleinste hoekjes, buizen en leidingen in uw kruipruimte zijn geen probleem voor spuitisolatie!

Offerte aanvragen

Neem direct vrijblijvend contact op

Neem vrijblijvend contact op met één van onze adviseurs om de vele mogelijkheden te bespreken.

Offerte aanvragen Gratis adviesgesprek

Waarom dakisolatie spuiten?

Dakisolatie spuiten maakt het mogelijk plekken te bereiken waar u met isolatieplaten of isolatiewol niet goed bij kunt komen. Daardoor kan een optimale luchtdichtheid worden gerealiseerd, en daarmee een optimale isolatiewaarde. Bovendien is dakisolatie spuiten sneller klaar dan isolatieplaten of -wol op maat snijden en vervolgens nog afdichten met ander isolerend materiaal.

Het vloeibare dakisolatieschuim zet tot 100 keer zijn eigen omvang uit en zorgt zo voor een naadloze, volledig luchtdichte en ademende thermische én akoestische isolatielaag. Daardoor is geen enkel dak een uitdaging voor dit type dakisolatie.

Welk type dakisolatieschuim?

PUR-isolatieschuim is al jarenlang één van de meest gekozen soorten spuitisolatie. Ook voor het dak! Tegenwoordig is er echter een milieuvriendelijke variant van PUR-isolatieschuim op de markt: eco-spuitisolatie. Eco-spuitisolatie staat ook wel bekend als Icynene. Deze spuitisolatie voor het dak is niet giftig en bevat geen HFK’s. fluorkoolwaterstoffen die het broeikaseffect versterken. Dit type isolatieschuim voor het dak is op 100% waterbasis, waardoor er geen schadelijke stoffen vrijkomen bij het spuiten ervan.

Icynene hecht zich aan elke ondergrond, is vochtwerend maar toch ademend. Zelfs bij te veel vocht verliest dakisolatieschuim zijn thermische eigenschappen niet. Nog een pluspunt is dat insecten en ongedierte dit isolatiemateriaal niet zo aantrekkelijk vinden.

Voordelen eco-isolatieschuim voor het dak

  • Milieuvriendelijk
  • Niet giftig en zonder HFK’s
  • Ademend: vocht- en dampdoorlatend
  • Geurloos
  • Brand- en vlamvertragend
  • Volledig te recyclen
  • Kan in ieder hoekje komen

De mogelijkheden van spuitisolatie voor uw dak

Een expert van VSD Isolatie komt graag bij u thuis langs om uw dak beter te bekijken. Na deze visuele inspectie kunnen wij u precies vertellen wat de mogelijkheden voor dakisolatie spuiten bij uw dak zijn en aan welke kosten u hierbij moet denken. Niet ieder type dakisolatie is namelijk zomaar bij ieder dak mogelijk. Bij VSD Isolatie gaan wij in ieder geval altijd voor de optie met de hoogste isolatiewaarde. Wij zullen vrijblijvend een offerte op maat maken met daarin onze prijzen en werkwijze. Neem vrijblijvend contact met ons op om een afspraak te maken!

Wij beschikken over de
volgende certificeringen: