EPS-dakisolatie

Dakisolatie zorgt voor een warmer huis en een lagere energierekening. Twee vliegen in één klap dus! En dat u minder hard hoeft te stoken, is ook nog eens beter voor het milieu. Wanneer uw dak op dit moment nog niet geïsoleerd is of wanneer er nu maar een dunne laag isolatiemateriaal zit, is het aanbrengen van goede dakisolatie zeker aan te raden. Wij vertellen u graag iets meer over EPS-dakisolatie.

Offerte aanvragen

Neem direct vrijblijvend contact op

Neem vrijblijvend contact op met één van onze adviseurs om de vele mogelijkheden te bespreken.

Offerte aanvragen Gratis adviesgesprek

EPS-parels als dakisolatie

EPS staat voor geëxpandeerd polystyreen, wat ook wel bekendstaat als piepschuim. De met lucht gevulde korrels gaan door verhitting aan elkaar zitten, maar als ze los gebruikt worden, zijn het de bekende EPS-parels. Doordat de parels voor het grootste deel uit lucht bestaan, hebben ze een goede thermische isolatiewaarde. En deze isolerende eigenschappen behouden ze ook op de lange termijn, doordat weersinvloeden geen invloed hebben op EPS-parels. Ze zijn namelijk vocht- en schimmelbestendig. Duurzame dakisolatie dus!

EPS-isolatie voor het dak mag dan wel kunststof isolatiemateriaal zijn, het is wel een heel milieuvriendelijk isolatiemateriaal. EPS-dakisolatie bestaat namelijk voor maar liefst 98% uit lucht en maar voor 2% uit polystyreen. De EPS-parels zijn daardoor als dakisolatie een stuk milieuvriendelijker dan andere kunststof isolatiematerialen. Het kan bovendien eenvoudig gerecycled worden.

EPS-isolatie in het dak aanbrengen

In tegenstelling tot isolatieplaten worden EPS-parels als dakisolatie met een pistool in de tussenruimte tussen de dakpannen en het dakbeschot geïnjecteerd. Op deze manier wordt de tussenruimte in het dak gevuld met EPS-parels onder de dakpannen. Eventuele dakspanten zijn geen enkel probleem, want de EPS-parels kunnen eenvoudig hun weg hier omheen vinden. De EPS-parels kunnen tot in de kleinste ruimtes van de dakspouw aangebracht worden.

Om EPS-isolatie in het dak aan te kunnen brengen, moeten de dakpannen wel in goede staat zijn. Meestal wordt een laag EPS-parels van 4 tot 7 cm dik onder de dakpannen aangebracht. Dat wordt vanaf de buitenzijde gedaan en kan vaak al binnen een dag gebeuren. Daar is geen enkel hak- of breekwerk voor nodig! Om de 2 meter ongeveer wordt een rij dakpannen weggehaald. Vervolgens worden de EPS-parels samen met een sterk bindmiddel op de juiste plek onder de dakpannen geblazen. Een beschermende afdichting zorgt ervoor dat de EPS-parels op hun plek blijven. Daarna kunnen de dakpannen weer teruggelegd worden!

Voordelen van EPS-parels

  • Milieuvriendelijk en duurzaam
  • Goede thermische isolatiewaarde
  • Geluidswerend, lichtgewicht en dampopen
  • Gemakkelijk aan te brengen
  • Ongevoelig voor vocht en schimmel
  • Brandvertragend

Neem voor meer informatie of om een afspraak te maken voor een vrijblijvende inspectie contact met ons op!

Wij beschikken over de
volgende certificeringen: