EPS-platen

EPS-platen zijn zeer populair als dakisolatie omdat ze goede isolerende eigenschappen hebben, aantrekkelijk geprijsd zijn, lichtgewicht en veilig in het gebruik zijn. Daarnaast zijn ze brandwerend, vochtbestendig, geluidswerend en stootvast. Omdat ze met het grootste gemak veel gewicht kunnen dragen, worden ze vaak gebruikt in zowel nieuwbouwhuizen als te renoveren woningen. En zowel op hellende als op platte daken!

Offerte aanvragen

Neem direct vrijblijvend contact op

Neem vrijblijvend contact op met één van onze adviseurs om de vele mogelijkheden te bespreken.

Offerte aanvragen Gratis adviesgesprek

Waar bestaan EPS-isolatieplaten uit?

EPS is eigenlijk niets meer en niets minder dan piepschuim of tempex. EPS staat voor geëxpandeerd polystyreen. EPS-korrels gaan aan elkaar kleven als ze verhit worden. Zo ontstaan EPS-platen. Tijdens het expanderen ontstaan er veel luchtbellen. Hierdoor bestaat EPS voor maar liefst 98% uit lucht, wat EPS-isolatieplaten een zeer licht maar ook zeer goed isolerend isolatiemateriaal maakt. Vanwege het hoge gehalte aan lucht hebben EPS-platen de benaming Airpop gekregen.

Doordat slechts 2% van de EPS-platen uit grondstoffen bestaat, zijn tempex isolatieplaten ook nog eens zeer aantrekkelijk geprijsd en zijn ze van alle gangbare isolatiematerialen het meest gemakkelijk te recyclen. Wat dus ook de minste CO2-uitstoot oplevert! Airpop is biologisch neutraal en heeft geen negatieve werking op levende organismen. Tempex isolatieplaten zijn in verschillende diktes verkrijgbaar, afhankelijk van de gewenste isolatielaag. Hoe dikker de piepschuim isolatieplaten, hoe beter uw huis tegen warmteverlies en geluidsoverlast geïsoleerd is.

Voordelen EPS dakplaten

  • Aantrekkelijke prijzen
  • Hoge isolatiewaarde
  • Ongevoelig voor vocht en schimmel
  • Brandveilig
  • Volledig te recyclen
  • Drukvast en vormvast
  • Lange levensduur

Meer informatie

Naast de vaak gebruikte rechthoekige EPS dakplaten zijn er nog andere materialen voor dakisolatie. Een specialist van VSD Isolatie komt graag bij u thuis langs om te kijken welke manier van dakisolatie voor uw woning het meest geschikt is. Wij kunnen u adviseren over de meest optimale isolatiewaarde en of die met EPS-afschotisolatie te behalen is. Na de visuele inspectie maken wij een offerte op maat zodat u direct een beeld heeft van de kosten en mogelijkheden.

Wilt u ook besparen op uw energiekosten en meer wooncomfort ervaren? Dan is dakisolatie zeker aan te raden. Het voelt als het ware als een warme deken over uw dak: de kou van buiten kan niet naar binnen en onder de deken is het lekker warm. Wist u al dat u subsidie kunt krijgen (SEEH) als u als huiseigenaar minstens twee energiebesparende maatregelen neemt, zoals dakisolatie en vloerisolatie? Tel daarbij op dat uw woning door dakisolatie meer waard wordt, en het is de investering zeker waard!

Wij beschikken over de
volgende certificeringen: