Gipsplaten

Na de isolatie gipsplaten op het plafond

Wanneer u vloerisolatie wilt aanbrengen aan de onderkant van uw bestaande verdiepingsvloer, dient u deze isolatielaag natuurlijk nog weg te werken. Anders kijkt u vanaf uw bank direct tegen het isolatiemateriaal aan. Voor een netjes afgewerkt eindresultaat brengt u na het aanbrengen van isolatie nog gipsplaten op het plafond aan.

Offerte aanvragen

Neem direct vrijblijvend contact op

Neem vrijblijvend contact op met één van onze adviseurs om de vele mogelijkheden te bespreken.

Offerte aanvragen Gratis adviesgesprek

Hoe kunt u een verlaagd plafond maken?

Om vloerisolatie netjes en vakkundig aan te brengen, is het in veel gevallen nodig om een verlaagd plafond te maken. Dit heeft zo zijn voordelen, want u kunt er bijvoorbeeld ook meteen mooie spotjes voor sfeerverlichting in maken. Maar hoe gaat een verlaagd plafond maken in zijn werk?

Om een verlaagd plafond te maken, moet u allereerst onder de bestaande vloer een regelwerk aanbrengen van houten rachels. Dit rachelwerk op het plafond maken is nodig om het gipsplafond te kunnen dragen. Een rachelwerk op het plafond maken dient vakkundig te gebeuren, want anders is de kans groot dat het gipsgebonden plafondstucwerk gaat scheuren na het aanbrengen. Plafondoppervlakken met een lengte van meer dan 15 meter moeten ook nog worden gedilateerd en afhankelijk van de dikte van de gipsplaten dient het juiste aantal rachels gebruikt te worden.

Voordelen gipsplafond

  • Netjes afgewerkt
  • Strakke uitstraling
  • Zowel voor hellende als rechte plafonds
  • Gipsplaten zijn brandwerend, extra isolerend en gemakkelijk te bevestigen

Rachelwerk plafond maken

VSD Isolatie is uw partner in isolatie, maar bij VSD Isolatie zijn wij er ook om een rachelwerk voor uw plafond te maken. We komen dan graag eerst even bij u kijken. Soms is het namelijk mogelijk om het huidige plafond te laten zitten en gebruik te maken van het oude rachelwerk. Om het plafond te maken hoeven wij dan enkel het huidige rachelwerk bij te werken. Soms is het verstandiger om het oude plafond inclusief rachelwerk te verwijderen. Vervolgens zullen wij het plafond opnieuw uitrachelen. Wij meten dan ook direct de grootte van het gipsplafond op, zodat we een kloppende offerte op maat kunnen maken.

Door zowel de isolatie als de gipsplaten op uw plafond aan ons uit te besteden, heeft u maar met één partij te maken die uw volledige gipsplafond regelt. En als u toch een verlaagd plafond gaat maken, is het een goed idee om meteen vloerisolatie aan te laten brengen. Zelfs als u op dit moment al vloerisolatie hebt. Wij kijken dan graag voor u of deze voldoende isoleert of dat er een nog hogere isolatiewaarde te behalen is. En om de investering in vloerisolatie aantrekkelijker te maken, is het goed om te weten dat u tot 20% van de totale kosten terug kunt krijgen als u minstens twee energiebesparende maatregelen neemt in huis. Ook over deze Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) vertellen wij u graag meer tijdens een kennismakingsgesprek over isolatie en een gipsplaten plafond.

Wij beschikken over de
volgende certificeringen: