PIR-platen

PIR-isolatie, dat klinkt bijna hetzelfde als PUR-isolatie. En dat is niet geheel toevallig, want PIR-platen zijn de verbeterde opvolgers van PUR-platen! PIR-platen zijn één van de best isolerende isolatieplaten. Dat is niet vreemd als u weet dat de kunststofsoort PIR speciaal ontwikkeld is voor isolatiedoeleinden. Ze kunnen zowel voor platte als schuine daken gebruikt worden.

Offerte aanvragen

Neem direct vrijblijvend contact op

Neem vrijblijvend contact op met één van onze adviseurs om de vele mogelijkheden te bespreken.

Offerte aanvragen Gratis adviesgesprek

Wat is PIR-isolatie?

PIR (polyisocyanuraat) is eigenlijk PUR die doorontwikkeld is. De PIR-isolatieplaten zelf zijn wit van kleur met een laagje aluminium, bitumen of mineraalglasvlies. Het kunststof isolatiemateriaal kent een hogere isolatiewaarde dan PUR. Dat heeft als bijkomend voordeel dat PIR-platen minder dik hoeven te zijn, waardoor er minder (kostbare) ruimte verloren gaat. Dat is zeker een voordeel bij na-isoleren. Ook dunne PIR-platen hebben al een hele goede isolatiewaarde. PIR-isolatieplaten zijn stevig en lichtgewicht, waardoor er constructief licht mee te isoleren is.

Daarnaast is PIR-isolatie minder brandbaar en drukvaster dan PUR-isolatie. Het is eenvoudig te plaatsen en incidenteel te belopen. Bij een plat dak komt dat goed van pas!

Een dak isoleren met PIR-isolatieplaten

Een schuin of hellend dak kunt u isoleren door PIR-platen in combinatie met ventilatielatten te plaatsen. Om de isolatieplaten luchtdicht af te werken, spuit u tussen de PIR-platen purschuim. Er zijn ook speciale PIR-renovatieplaten waar de ventilatielatten al op aanwezig zijn. Deze PIR-platen hoeven enkel nog op het aanwezige dakbeschot geschroefd te worden.

Bij PIR-isolatie op een plat dak worden de PIR-isolatieplaten afgewerkt met een laag EPDM-folie die op de PIR-platen gelijmd wordt. Op deze manier worden de platen beschermd tegen vocht. EPDM maakt uw dak waterdicht. PIR-platen zijn van zichzelf vochtbestendig maar niet waterdicht. Door de dichte celstructuur zullen ze geen vocht opnemen.

Voordelen dakisolatie met PIR

  • Voor PIR-isolatie op een plat dak en schuin dak
  • Hoge isolatiewaarde
  • Dunne platen
  • Stevig en lichtgewicht
  • Minder brandbaar
  • Vochtbestendig

Kingspan PIR

VSD Isolatie maakt gebruik van Kingspan PIR. Hoogwaardige hardschuim PIR-isolatieplaten met een blijvend thermisch rendement, zeer goede brandveilige eigenschappen en een prima isolatiewaarde. Kingspan PIR is ideaal voor zowel nieuwbouw als renovatie!

Wilt u uw dak laten isoleren met PIR-platen? Een expert van VSD Isolatie komt graag vrijblijvend bij u langs om uw dak te inspecteren. Tijdens de inspectie beoordelen we of dakisolatie met PIR bij uw dak mogelijk is en welke (extra) kosten hierbij komen kijken. Wij maken direct een offerte op maat, zodat onze prijzen en werkwijze bij u bekend zijn. Maak direct een afspraak!

Wij beschikken over de
volgende certificeringen: