Supafil Loft

Zoldervloer isoleren met Knauf Supafil Loft

Wist u dat er naar schatting 30% van de warmte in huis verloren gaat via het dak? Een slecht geïsoleerd dak kost uw portemonnee dus veel geld! Gelukkig is hier wat aan te doen. Door uw zoldervloer te isoleren verliest u niet alleen minder warmte, maar verbetert ook het wooncomfort in huis. Bij VSD Isolatie maken wij voor een zoldervloer gebruik van Knauf Supafil Loft.

Offerte aanvragen

Neem direct vrijblijvend contact op

Neem vrijblijvend contact op met één van onze adviseurs om de vele mogelijkheden te bespreken.

Offerte aanvragen Gratis adviesgesprek

Welke isolatie is voor uw zoldervloer geschikt?

Knauf Supafil Loft is een speciaal soort inblaaswol die ontwikkeld is voor het thermisch en akoestisch na-isoleren van niet-gebruikte (beloopbare) zoldervloeren. De glaswolvlokken hebben een constante hoge isolatiewaarde, zijn onbrandbaar, waterafstotend en vochtwerend en hebben geen risico op inzakken. Ze bevatten bovendien geen chemicaliën, waardoor het de beste kwaliteitsklasse voor een gezonde binnenlucht is.

Knauf Supafil Loft wordt als isolatie op de zoldervloer aangebracht bij zolders die niet gebruikt worden maar wel belopen kunnen worden. Het is een eenvoudige maar effectieve ingreep. Doordat de glaswolvlokken ingeblazen worden, kunnen ze zelfs de meest moeilijk te bereiken hoekjes van de zoldervloer isoleren. Het inblazen gebeurt met een inblaasmachine die de isolatie van binnenuit (via een zolderplank) of van buitenaf (via een opening onder de dakbedekking) naar de zoldervloer brengt. Een (houten) zoldervloer isoleren met Knauf Supafil Loft geeft nauwelijks stof of geluidshinder.

Voordelen glaswolvlokken

  • Thermisch én akoestisch isoleren
  • Waterafstotend en vochtwerend
  • Verhoogde brandveiligheid
  • Optimale vulling van de zoldervloer
  • Eenvoudige procedure

Uw houten zoldervloer isoleren

Een adviseur van VSD Isolatie komt altijd eerst bij u thuis langs voordat wij uw houten zoldervloer isoleren. Tijdens de visuele inspectie kijken wij onder andere naar de totale oppervlakte van de houten zoldervloer en de hoeveelheid glaswolvlokken die benodigd zijn om uw zoldervloer te isoleren.

Ook kunnen wij u na de inspectie meer vertellen over de prijs van glaswolvlokken en de haalbare isolatiewaarde. Deze is onder andere afhankelijk van de balkdikte van de houten zoldervloer. Hoe meer ruimte om te isoleren, hoe dikker de isolatielaag kan worden en hoe hoger de isolatiewaarde zal zijn. U krijgt van ons een vrijblijvende offerte op maat waarin alle benodigde informatie staat, de totale kosten en de werkwijze. Wist u dat u ongeveer 20% van de kosten van isolatie terug kunt krijgen via de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) als u als huiseigenaar minstens twee energiebesparende maatregelen neemt? Dat maakt de investering in Knauf Supafil Loft nog aantrekkelijker!

Wij beschikken over de
volgende certificeringen: