Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie is een veel voorkomende vorm van isolatie. Tussen de buiten- en binnenmuur van een huis zit een holle ruimte (spouw). Deze ruimte kan gevuld worden met isolatie. Dat noemen wij spouwmuurisolatie. Bijna alle woningen tussen 1920 en 1974 zijn voorzien van een spouwconstructie maar hebben bij de bouw geen spouwmuurisolatie gekregen. Ongeveer een kwart van deze huizen heeft nog steeds geen spouwisolatie. Huizen die voor 1920 gebouwd zijn, hebben zelden een spouwconstructie.

Lees meer
Offerte aanvragen

Neem direct vrijblijvend contact op

Neem vrijblijvend contact op met één van onze adviseurs om de vele mogelijkheden te bespreken.

Offerte aanvragen Gratis adviesgesprek

Welke soorten spouwmuurisolatie?

Er zijn verschillende soorten spouwisolatie en technieken om een spouwmuur te isoleren. De producten die gebruikt worden voor het na-isoleren van een spouwmuur zijn: minerale wol, isolatieschuim en HR+++ parels. Elk product heeft verschillende voor- en nadelen en niet elk product kan overal toegepast worden. Om te kunnen bepalen welke isolatietechniek toegepast kan worden bij uw woning, sturen wij vrijblijvend een isolatie expert bij u langs.

Door middel van een grondige inspectie neemt de adviseur samen met u de verschillende producten door en schrijft een offerte op maat uit. Doordat alle producten gecertificeerd zijn, kunnen wij bij elke woning de hoogste isolatiewaarde behalen en het juiste product bij de spouwmuur aanbieden.

Voordelen van spouwmuurisolatie

  • Hoge besparing op de energie rekening;
  • Geen kou in de winter en koel in de zomer;
  • Korte terugverdien tijd van de investering;
  • Geluidsdempend effect;
  • Waarde van de woning stijgt;
  • Beter energielabel;
  • Meer wooncomfort.

Na het aanbrengen van isolatiekorrels merken onze klanten direct het resultaat. De thermografische scan, die we standaard uitvoeren na een aantal weken, bevestigd dat onze isolatie werkt!

VSD Isolatiespecialist

Uw spouwmuur isoleren?

Denkt u erover om uw spouw te isoleren? Wilt u uw huis energieneutraal maken, te beginnen met spouwmuurisolatie? Met het streven om in 2050 van het gas af te zijn, stimuleert de Nederlandse overheid woningeigenaren om te investeren in isoleren. Daarom is er ook een speciale subsidie in het leven geroepen. Deze maakt de investering in spouwisolatie een heel stuk aantrekkelijker! Als u de spouwmuur isoleren combineert met bijvoorbeeld dak- of vloerisolatie, kunt u ongeveer 20% van de investering terugkrijgen in de vorm van subsidie.

De spouw isoleren is wel een klusje dat uitgevoerd moet worden door een specialist. Informeer vrijblijvend naar de kosten en prijzen voor spouwmuurisolatie of vraag direct een offerte voor spouwisolatie aan. Wie weet zit u er binnenkort al warmpjes of juist lekker koel bij!

Producten

Minerale wol

Spouwmuurisolatie met parels

Verwijderen spouwmuurisolatie

Gevel impregneren

Wij beschikken over de
volgende certificeringen: