Spouwmuurisolatie met parels

Eén van de vele mogelijkheden voor spouwmuurisolatie is het gebruiken van EPS-parels. In de volksmond noemen veel mensen deze manier van spouwmuurisolatie ‘korrels’. En dat zijn het eigenlijk ook! Ze zijn ideaal voor het na-isoleren van bestaande spouwmuren vanwege hun goede isolatiewaarde en vochtwerende eigenschappen. Bovendien zijn ze voor 100% te recyclen, wat spouwmuurisolatie met parels ook een duurzame keuze maakt!

Offerte aanvragen

Neem direct vrijblijvend contact op

Neem vrijblijvend contact op met één van onze adviseurs om de vele mogelijkheden te bespreken.

Offerte aanvragen Gratis adviesgesprek

Spouwmuurisolatie met EPS-parels: hoe dan?

EPS staat voor geëxpandeerd polystyreen, ook wel bekend als piepschuim dat veel wordt toegepast als isolatiemateriaal. EPS wordt gemaakt door kleine pareltjes in een gesloten systeem te verwarmen met stoom, waardoor ze expanderen, zachter worden en aan elkaar kleven. De parels bestaan voornamelijk uit waterstof en koolstof. EPS wordt in de vorm van isolatieplaten gebruikt bij nieuwbouwhuizen die allemaal spouwmuurisolatie krijgen.

Bij de na-isolatie van bestaande woningen is dat niet mogelijk, tenzij er een voorzetwand geplaatst wordt. Bij spouwmuurisolatie met EPS-parels is het wel mogelijk om via gaten in de voegen van de bestaande gevel de EPS-parels de spouw in te blazen, samen met een speciale lijm. De lijm zorgt ervoor dat de EPS-korrels op hun plek blijven zitten, niet wegzakken en aan elkaar kleven. Op deze manier wordt de ruimte gevuld met EPS-parels die voor een perfecte isolatielaag zorgen.

Waarom EPS-korrels?

Een groot voordeel van spouwmuurisolatie met EPS-parels is dat EPS-parels het meest vochtbestendig zijn van alle soorten spouwmuurisolatie, wat ze uitstekend bestand maakt tegen schimmels en rot, terwijl het tegelijkertijd toch een ademend (damp-open) isolatiemateriaal is. Op deze manier worden vochtproblemen voorkomen, want eventueel opgenomen vocht kan gemakkelijk ontsnappen.

EPS-korrels gaan lang mee zonder aan isolatiewaarde in te boeten. En als ze uiteindelijk verwijderd worden, kunnen ze volledig gerecycled worden. Een veilige keuze dus! Tussen EPS-parels onderling zit echter nog een verschil in isolatiewaarde. Er zijn EPS HR, HR+ en HR++ parels. Uiteraard isoleren EPS HR++ parels het best.

Voordelen van EPS-parels

  • Hoog thermisch isolatievermogen
  • Damp-open
  • Zeer duurzaam
  • Onschadelijk voor de gezondheid
  • Ook geschikt voor smalle spouwmuren

Vrijblijvende inspectie

Omdat spouwmuurisolatie met korrels niet overal toegepast kan worden, komen wij eerst vrijblijvend bij u langs om de gevel te inspecteren. Tijdens de inspectie kijken we bijvoorbeeld naar de staat van de gevel, het type gevelbekleding, de breedte van de spouw en de vervuiling van de spouw. Zo moet de spouw minstens 3 cm breed zijn en mag deze niet te veel barsten, scheuren en cementresten bevatten.

Aan de hand van de inspectie neemt de adviseur de mogelijkheden met u door om een offerte op maat te maken. Bent u nu al benieuwd naar de prijzen waar u aan moet denken bij spouwmuurisolatie met EPS-parels? We geven u graag een idee van de te verwachten kosten. Neem hiervoor gerust contact met ons op!

Wij beschikken over de
volgende certificeringen: