Minerale wol

Als u nadenkt over het laten plaatsen van spouwmuurisolatie, is dat niet de enige keuze die u moet maken. Er zijn namelijk verschillende soorten spouwmuurisolatie. Eén daarvan is minerale wol. Minerale wol is een populair materiaal voor spouwmuurisolatie. En ook dit materiaal is weer onder te verdelen in twee soorten wol, namelijk glaswol en steenwol. Ze hebben beiden als extraatje een goede brandwerendheid, maar er zijn ook een aantal verschillen.

Offerte aanvragen

Neem direct vrijblijvend contact op

Neem vrijblijvend contact op met één van onze adviseurs om de vele mogelijkheden te bespreken.

Offerte aanvragen Gratis adviesgesprek

Minerale wol als isolatie

Glas- en steenwol worden daadwerkelijk van (gerecycled) glas en steen gemaakt. Dat maakt dat beide soorten isolatie een milieuvriendelijke keuze zijn. Door het glas of de stenen in een oven extreem te verhitten, kunnen er draden van gesponnen worden, waarvan een wollige structuur gemaakt kan worden. Glaswol heeft een iets hogere isolatiewaarde en iets aantrekkelijkere prijzen, waardoor er vaker voor dit type minerale wol als isolatie gekozen wordt. Ook is het gemakkelijker homogeen aan te brengen in de spouw. Steenwol dempt daarentegen geluid van buitenaf weer wat beter, dus als dat een belangrijke factor is die bij u ook meeweegt, zou dat een reden kunnen zijn om voor steenwol te kiezen.

In ongeveer 50% van de gevallen wordt voor minerale wol als spouwmuurisolatie gekozen, waarbij glaswol het meest populair is. Ook bij VSD Isolatie bieden we minerale wol als isolatie aan. We maken daarbij gebruik van Knauf minerale wol, een BCRG-geregistreerd en goedwerkend product. Ideaal als isolatiemateriaal in bijvoorbeeld binnenwanden en voorzetwanden.

Waarom isolatie met wol?

Elk isolatiemateriaal heeft verschillende eigenschappen en isolatiewaardes. Omdat niet elk isolatiemateriaal zomaar overal toegepast kan worden, komen wij eerst vrijblijvend bij u langs om de mogelijkheden bij u thuis te bekijken. Aan de hand van deze inspectie neemt de adviseur alle mogelijkheden met u door om vervolgens een vrijblijvende offerte op maat te maken voor spouwmuurisolatie bij u thuis. Is minerale wol als isolatie een optie, dan vertellen wij u ook meteen meer over de minerale wol van Knauf en waarom wij deze minerale wol gebruiken.

Voordelen van minerale wol en Knauf

  • Hogere isolatiewaarde
  • Aantrekkelijk geprijsd
  • Stofarm en geurloos, doordat er geen formaldehyde in zit
  • Stevig materiaal, licht van gewicht en flexibel
  • Duurzame samenstelling

Gaat uw voorkeur uit naar isolatie met wol? Schroom dan niet om een afspraak in te plannen voor een isolatie-inspectie (geen kosten!) of om nu alvast wat extra informatie in te winnen over minerale wol of de vragen te stellen die bij u spelen. Onze adviseurs vertellen u graag meer!

Wij beschikken over de
volgende certificeringen: