Verwijderen spouwmuurisolatie

Heeft u, ondanks dat u spouwmuurisolatie heeft, toch last van energieverlies of vochtproblemen? Dan zou de oorzaak hiervan bij de spouwmuurisolatie kunnen liggen. Als deze al tamelijk oud is, kan de kwaliteit ervan sterk verminderd zijn. Een oplossing hiervoor is het verwijderen van de spouwmuurisolatie en deze vervangen door een modernere variant.

Offerte aanvragen

Neem direct vrijblijvend contact op

Neem vrijblijvend contact op met één van onze adviseurs om de vele mogelijkheden te bespreken.

Offerte aanvragen Gratis adviesgesprek

Spouwmuurisolatie vervangen: de voordelen

De spouwmuurisolatie vervangen biedt u vele voordelen. Zo verdient u de investering die benodigd is om de spouwmuur opnieuw te isoleren op termijn terug. De isolatiematerialen die namelijk tegenwoordig gebruikt worden, hebben een hogere isolatiewaarde dan die bijvoorbeeld in de jaren ’70 gebruikt werden. Denk aan het vervangen van kunststof parels door EPS-parels en het vervangen van steenwol door glaswol. Hierdoor kunt u energie besparen, en dat ziet u terug op uw energierekening.

Daarnaast voorkomt u vochtproblemen door uw spouwmuurisolatie te vervangen. Het verouderde UF-schuim bijvoorbeeld kan in de loop der tijd gaan scheuren of verpoederen, waardoor koudebruggen kunnen ontstaan. Ook kan oud isolatiemateriaal in de spouw onder invloed van de zwaartekracht verzakken, waardoor er niet overal meer spouwmuurisolatie zit en er eveneens koudebruggen ontstaan. Omdat de muur op de plekken van de koudebruggen koud is, kunnen vocht- en schimmelplekken ontstaan. Dat kunt u voorkomen door het verwijderen van oude spouwmuurisolatie en de spouwmuur opnieuw te isoleren.

Uw spouwmuur opnieuw isoleren

Als u besloten heeft om de huidige spouwisolatie te verwijderen of spouwmuur vervuiling te verwijderen, komt vervolgens de vraag met welk type spouwmuurisolatie u het gaat vervangen. Er zijn verschillende soorten spouwmuurisolatie met elk hun eigen voor- en nadelen, kosten en werkwijzen. Als u uw spouwmuurisolatie gaat vervangen, komen wij daarom eerst bij u langs voor een inspectie. Tijdens deze inspectie bekijken we uw gevel grondig, waarna we u gedegen kunnen adviseren over het beste isolatiemateriaal om uw spouwmuur opnieuw mee te isoleren.

Soms is het volledig verwijderen van de spouwmuurisolatie niet nodig en kunnen wij het huidige isolatiemateriaal ook plaatselijk aanvullen of herstellen. Wilt u echter een hogere isolatiewaarde bereiken, dan is de huidige spouwisolatie verwijderen vaak de beste keuze.

Meer informatie over de kosten

Nadat een expert van VSD Isolatie bij u thuis geweest is, kunnen wij direct een offerte op maat voor u maken zodat u een goed beeld krijgt van de kosten voor het verwijderen van spouwmuurisolatie. Uiteraard mag u van ons scherpe prijzen verwachten, evenals een uitstekende service en hoge isolatiewaarden. Doordat al onze producten gecertificeerd zijn, kunnen wij bij elke woning de hoogste isolatiewaarde behalen!

Wij beschikken over de
volgende certificeringen: