Vloerisolatie

Vloerisolatie is een vorm van isolatie die aangebracht wordt aan de onderkant van de vloer. Doordat een kruipruimte geventileerd is, slaat een koude luchtstroom tegen de vloer aan. Deze luchtstroom zorgt ervoor dat er minimaal 10% aan warmte verloren gaat via de vloer. Door de vloer te isoleren, zorgt u ervoor dat de kou niet tegen de vloer aanslaat. Hierdoor blijft de warmte in de woning, wat zorgt voor een verbetering van comfort en verlaging van de stookkosten.

Lees meer
Offerte aanvragen

Neem direct vrijblijvend contact op

Neem vrijblijvend contact op met één van onze adviseurs om de vele mogelijkheden te bespreken.

Offerte aanvragen Gratis adviesgesprek

Welke soorten isolatie voor een vloer?

Er zijn veel verschillende soorten vloerisolatie. De verschillende soorten isolatiematerialen zijn: isolatieschuim, HR+++ parels, isolatiedekens, verschillende isolatiefolies, glaswol, steenwol en cellulose isolatie. Elk product heeft verschillende eigenschapen en isolatiewaardes. Bij isolatie aan de onderkant van de vloer wordt een isolatiewaarde (Rc) van minstens 3,5 aangeraden, bij vloerverwarming minstens 5. Heeft u wel al vloerisolatie, maar met een matige Rc, dan is een verbetering van de vloerisolatie ook een verbetering van uw comfort én energierekening!

Omdat niet elk product overal toegepast kan worden, komen wij eerst vrijblijvend bij u langs om de vloer te inspecteren. Aan de hand van de inspectie neemt de adviseur alle producten met u door om een aanbod op maat te maken. Doordat alle producten gecertificeerd zijn, kunnen wij bij elke woning de hoogste isolatiewaarde behalen en het juiste product bij de vloer aanbieden.

Voordelen vloerisolatie

  • Geen koude voeten meer;
  • Energiebesparing en beter voor het milieu;
  • Besparing op de energiefactuur en snelle terugverdientijd;
  • Verminderde kans op vocht en schimmel;
  • Investering voor nu en in de toekomst;
  • Verbetert het leefklimaat.

Bij VSD Isolatie Noord hebben we alle disciplines in huis. Wij leveren projecten van A tot Z op en dat maakt ons werk erg veelzijdig en uitdagend.

VSD Isolatiespecialist

Uw vloer isoleren?

Vloerisolatie is een grote sprong voorwaarts naar een energieneutraal huis. Omdat de Nederlandse overheid graag ziet dat wij in 2050 allemaal gasvrij wonen, geven zij subsidie op energiebesparingen door woningeigenaren. Door isolatie van de vloer te combineren met bijvoorbeeld spouwmuurisolatie en dakisolatie, kunt u ongeveer 20% van de kosten van vloerisolatie terugkrijgen.

Of het nu om een houten vloer isoleren gaat of om betonvloer isolatie, met een specialist als VSD Isolatie zit u er gegarandeerd warmpjes bij. Vraag vrijblijvend een offerte aan of informeer naar de kosten / prijzen van (vloer)isolatie.

Vloerisolatie producten

Eco-isolatieschuim

PUR-Isolatie

EPS-vloerisolatie

Knauf Jetspray

Knauf isolatie ECOSE

TonZon vloerisolatie

Reflectiefolie

Wij beschikken over de
volgende certificeringen: