Eco-isolatieschuim

Heeft u een huis van voor 1982? Dan is de kans groot dat er nog geen vloerisolatie aanwezig is. Vanaf 1982 werd het isoleren van de vloer pas verplicht. Dat is eigenlijk maar goed ook, want vloerisolatie biedt heel wat voordelen. Allereerst, en dat is ook meteen het grootste voordeel, kunt u er flink wat energiekosten mee besparen. Minstens 10% van de warmte in huis gaat namelijk verloren via de vloer.

Daarnaast zorgt vloerisolatie voor meer comfort, omdat de vloer warmer aanvoelt, beperkt het geluidsoverlast via de vloer en vermindert het de kans op vocht en schimmel. Spuitisolatie is een populaire manier om een vloer te isoleren. En eco-isolatieschuim is een verantwoorde manier van spuitisolatie!

Offerte aanvragen

Neem direct vrijblijvend contact op

Neem vrijblijvend contact op met één van onze adviseurs om de vele mogelijkheden te bespreken.

Offerte aanvragen Gratis adviesgesprek

Wat houdt spuitisolatie bij de vloer in?

De beste manier om uw vloer te isoleren is van onderaf. Door een naadloze laag isolatieschuim onder de vloer (in de kruipruimte) aan te brengen, wordt uw vloer merkbaar enkele graden warmer. Schuim zorgt ervoor dat de isolatielaag naadloos is, waardoor er geen kieren en daardoor tocht ontstaat. Eco-isolatieschuim is de milieuvriendelijke variant van de vaak gebruikte PUR-isolatie. Het heeft een zeer hoge isolatiewaarde, is watergedragen en heeft diverse groene labels.

Spuitisolatie wordt aan de onderkant van de vloer tussen de houten balken gespoten. De balken zelf blijven aan de onderkant vrij van schuim zodat ze niet kunnen gaan rotten. Heeft u een betonvloer, dan kunnen wij direct tegen de onderkant van de vloer vloerisolatie spuiten. Daarnaast isoleren we minstens 30 cm van de funderingsmuren om een koudebrug te voorkomen.

Vloerisolatie laten spuiten

Denkt u erover om vloerisolatie te laten spuiten in de vorm van eco-isolatieschuim? Dan komen wij graag vrijblijvend bij u langs om de situatie te bekijken. Wij kijken onder andere naar de mogelijkheden voor uw vloer en kruipruimte en naar de grootte van het totale oppervlak. Daarna kunnen wij u direct vertellen welke manier van vloerisolatie, spuiten met schuim of een andere manier, u de hoogste isolatiewaarde kan bieden. Omdat wij niet gebonden zijn aan bijvoorbeeld spuitisolatie voor de vloer kunnen wij u ook andere manieren van isoleren adviseren.

Ook kunnen wij meteen een offerte op maat maken zodat u direct weet welke kosten aan de geadviseerde manier van vloerisolatie verbonden zijn. Of het nu eco-isolatieschuim is of een andere vorm van (eco)isolatie, u bent bij VSD Isolatie verzekerd van scherpe prijzen en een uitstekend eindresultaat! Neem vrijblijvend contact met ons op voor het maken van een afspraak.

Wij beschikken over de
volgende certificeringen: