EPS-vloerisolatie

EPS-parels hebben een uitstekende isolatiewaarde en vochtwerende eigenschappen én ze zijn voor 100% te recyclen. Niet voor niets worden ze veelvuldig toegepast als manier van spouwmuurisolatie. Maar wist u dat EPS-korrels ook als vloerisolatie gebruikt kunnen worden? EPS-vloerisolatie is bijzonder sterk, veilig, schoon en ongevoelig voor vocht. Is uw vloer op dit moment nog niet geïsoleerd? Kijk dan zeker eens naar de mogelijkheden van EPS-parels als vloerisolatie.

Offerte aanvragen

Neem direct vrijblijvend contact op

Neem vrijblijvend contact op met één van onze adviseurs om de vele mogelijkheden te bespreken.

Offerte aanvragen Gratis adviesgesprek

EPS-isolatie bij de vloer: de voordelen

Door uw vloer te isoleren, verhoogt u niet alleen het wooncomfort, want het geeft minder koude trek, maar verlaagt u ook uw (energie)kosten, want u hoeft minder hard te stoken. EPS-isolatie is voor de vloer zeer geschikt. Het bestaat voor minstens 90% uit stilstaande lucht, waardoor het een hoog rendement heeft en een snelle terugverdientijd in combinatie met de aantrekkelijke prijs.

EPS staat voor geëxpandeerd polystyreen, ook wel bekend als piepschuim dat als vloerisolatie vaak wordt toegepast. EPS wordt gemaakt door kleine pareltjes in een gesloten systeem te verwarmen met stoom, waardoor ze expanderen, zachter worden en aan elkaar kleven. Zo ontstaat het bekende piepschuim of tempex. Voor vloerisolatie heeft EPS vele voordelen, zoals het ademende (damp-open) karakter, wat vochtproblemen voorkomt, de scherpe prijs en de lange levensduur.

EPS-korrels als vloerisolatie

Wilt u uw vloer met behulp van piepschuim isoleren? Dan kunt u de kruipruimte laten vullen met EPS-parels. De bodem van de kruipruimte wordt in dat geval gevuld met een dikke laag EPS-korrels, om zo een goede isolatiewaarde te bereiken. De lucht in de kruipruimte wordt droger, waardoor de vloer beter beschermd is tegen vochtproblemen. Er wordt vaak voor EPS-korrels als vloerisolatie gekozen als de kruipruimte niet of moeilijk bereikbaar is. De korrels kunnen namelijk heel eenvoudig in de kruipruimte gestort worden. Bij een hoge kruipruimte wordt vaker voor bijvoorbeeld eco-isolatieschuim gekozen.

De mogelijkheden van EPS-vloerisolatie

Om te weten wat er bij u thuis mogelijk is, komt een expert van VSD Isolatie graag bij u langs. Tijdens de inspectie beoordelen wij de kruipruimte en kunnen wij u meer vertellen over de verschillende manieren van vloerisolatie en de kosten voor EPS-vloerisolatie. Er wordt direct een vrijblijvende offerte op maat gemaakt en al uw vragen rondom tempex vloerisolatie kunnen beantwoord worden. Wist u trouwens dat er subsidie gegeven wordt op energiebesparingen door woningeigenaren? Ook EPS-vloerisolatie valt hieronder. Door EPS-isolatie van de vloer te combineren met bijvoorbeeld dakisolatie, kunt u tot ongeveer 20% van de totale kosten voor isolatie terugkrijgen. Dat is dus zeker de moeite waard!

Wij beschikken over de
volgende certificeringen: