Knauf isolatie ECOSE

Knauf isolatie ECOSE staat erom bekend zeer vriendelijk te zijn voor mens en milieu. Als vloerisolatie is glaswol een populair isolatiemateriaal. Knauf isolatie ECOSE is het milieuvriendelijke alternatief voor traditionele glaswol. ECOSE produceren kan namelijk met maar liefst 70% minder energie vergeleken met het produceren van traditionele glaswol met bindmiddelen die gebaseerd zijn op formaldehyde. Knauf isolatie ECOSE wordt, zoals de naam eigenlijk al zegt, met het natuurlijke bindmiddel Ecose gemaakt!

Offerte aanvragen

Neem direct vrijblijvend contact op

Neem vrijblijvend contact op met één van onze adviseurs om de vele mogelijkheden te bespreken.

Offerte aanvragen Gratis adviesgesprek

Hoe wordt glaswol ECOSE aangebracht?

Glaswol ECOSE wordt als glaswoldekens aan de onderkant van uw vloer aangebracht, vanuit de kruipruimte, tussen de houten balken. Uw vloer zal direct tot 4 graden merkbaar warmer aanvoelen. Kou en tocht kunnen namelijk niet meer via de vloer uw huis binnendringen. Toch zijn de glaswoldekens van ECOSE damp-open, waardoor het wel ademend is en vochtproblemen voorkomen worden omdat eventueel opgenomen vocht gewoon kan ontsnappen.

Wat maakt ECOSE isolatie zo milieuvriendelijk?

Vloerisolatie in de vorm van glaswol is al vrij milieuvriendelijk. Glaswol wordt namelijk van gerecycled glas gemaakt. Door het glas in een oven extreem te verhitten, kunnen er draden van gesponnen worden. Zo vormt zich glaswol. ECOSE is nog een stapje milieuvriendelijker. Knauf isolatie ECOSE bevat geen toegevoegde fenol of formaldehyde als bindmiddel, enkel bio-based grondstoffen. Ook geeft dit isolatiemateriaal minder geur en stof af. Het heeft dan ook de hoogste erkenning wat betreft een gezonde binnenluchtkwaliteit: Eurofins Gold.

ECOSE glaswoldekens hebben daarnaast brandklasse A1 en er kunnen hoge isolatiewaarden en een goede geluidsabsorptie mee behaald worden. ECOSE glaswoldekens bestaan uit 100% natuurlijke en gerecyclede grondstoffen. Dat ziet u direct aan de kenmerkende bruine kleur van ECOSE. Traditionele glaswol is geel van kleur.

Voordelen ECOSE glaswoldekens

  • Bewezen duurzaam
  • Hoogste score gezonde binnenluchtkwaliteit
  • Milieuvriendelijke keuze
  • Uitstekende isolatiewaarde en geluidsabsorptie

Meer informatie over vloerisolatie, glaswol en ECOSE

Een expert van VSD Isolatie komt graag bij u langs om u meer te vertellen over vloerisolatie, glaswol en ECOSE. Voordat we een offerte op maat uitbrengen, kijken we graag eerst bij u welk type vloerisolatie het meest geschikt is voor uw vloer en kruipruimte en waarmee we de hoogst haalbare isolatiewaarde kunnen behalen. Aan de hand van de inspectie nemen we de mogelijkheden voor vloerisolatie en glaswol met u door en kunnen we de prijs van onder andere ECOSE met u bespreken. Heeft u nog vragen over Knauf isolatie of ECOSE glaswoldekens en de bijbehorende kosten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Ook voor het maken van een afspraak!

Wij beschikken over de
volgende certificeringen: