PUR-Isolatie

Heeft u een houten vloer of betonvloer, geen vloerisolatie maar wel een kruipruimte van minstens 50 cm hoog? PUR-isolatie is als vloerisolatie erg populair. Het heeft namelijk een zeer hoge isolerende werking, is vochtbestendig waardoor PUR-vloerisolatie ook in een vochtige kruipruimte gebruikt kan worden en zorgt voor een naadloze isolatie. Ook als u al vloerisolatie heeft maar met een matige isolatiewaarde kunt u purschuim isolatie als na-isolatie gebruiken.

Offerte aanvragen

Neem direct vrijblijvend contact op

Neem vrijblijvend contact op met één van onze adviseurs om de vele mogelijkheden te bespreken.

Offerte aanvragen Gratis adviesgesprek

Wat houdt PUR-vloerisolatie in?

PUR staat voor polyurethaan, een schuim met een cellenstructuur. Polyurethaan isolatie heeft een open structuur, met stilstaande lucht en daardoor een goede isolerende werking. Door een laag PUR-isolatie tegen de onderkant van de vloer aan te brengen, wordt een luchtdichte en vochtdichte laag gecreëerd. Vanuit de kruipruimte worden er meerdere lagen purschuim als isolatie over elkaar gespoten om een optimale isolatiewaarde te bereiken. Hoe dikker de laag, hoe hoger de isolatiewaarde. Het purschuim zet uit en vormt een dichte laag vloerisolatie, waardoor alle naden en kieren afgedicht worden.

Daarnaast wordt minstens 30 cm van de funderingsmuren geïsoleerd om een koudebrug te voorkomen. Een koudebrug of thermische brug is namelijk niet wenselijk. Het zorgt voor ongewenst warmteverlies en meer risico op condensatie en daarmee vochtplekken in huis. Omdat purschuim gemakkelijk zijn weg vindt, kan het ook probleemloos rondom leidingen gespoten worden. Purschuim wordt als vloerisolatie met een blaasmiddel in de kruipruimte gespoten. Het is zowel voor een betonvloer als een houten vloer geschikt omdat wij met damp-open purschuim werken. Daardoor kan hout blijven ademen en wordt houtrot voorkomen.

Voordelen purschuim isolatie

  • Hoge isolerende waarde
  • Vochtbestendig
  • Naadloze isolatie zonder koudebrug
  • Vindt probleemloos zijn weg
  • Ook te gebruiken als na-isolatie

De mogelijkheden en kosten

PU-isolatie mag alleen door een specialist gespoten worden. VSD Isolatie werkt enkel met gecertificeerde technieken en producten. Alvorens wij bij u PUR-isolatie aanbrengen, komen wij eerst bij u langs voor een vrijblijvende inspectie. Tijdens deze inspectie bekijken wij de mogelijkheden van uw kruipruimte, bespreken wij met u de mogelijkheden voor (PUR)vloerisolatie en de bijbehorende prijs en maken wij direct een offerte op maat.

Omdat tijdens het spuiten van PUR-vloerisolatie gassen vrijkomen, mag u als inwoner tijdens het spuiten en minimaal 2 uur na het spuiten niet in uw woning aanwezig zijn. Daarnaast mag u de kruipruimte tot 14 dagen na het spuiten van de PUR-isolatie niet betreden. Ook adviseren wij u de kruipruimte goed te ventileren tijdens en na het aanbrengen van de PUR-vloerisolatie.

Wij beschikken over de
volgende certificeringen: