Reflectiefolie

Tijdens informatiegesprekken over vloerisolatie wordt vaak geïnformeerd naar folie. Kan reflectiefolie in de vloer warmteverlies beperken? Dat kan zeker! Aluminium reflectiefolie zorgt voor een grote reflectie van warmte en is geschikt voor zowel wand-, plafond- als vloerisolatie. De folie is eveneens toepasbaar in combinatie met infrarood vloerverwarming onder zwevende vloeren. TonZon is een bekend merk reflectiefolie.

Offerte aanvragen

Neem direct vrijblijvend contact op

Neem vrijblijvend contact op met één van onze adviseurs om de vele mogelijkheden te bespreken.

Offerte aanvragen Gratis adviesgesprek

Hoe wordt isolatiefolie aangebracht?

Reflectiefolie wordt ook wel isolatiefolie genoemd. De folie reflecteert, maar daardoor is uw woning ook beter geïsoleerd. Door de reflecterende functie wordt de warmte optimaal teruggestuurd naar de bovenliggende vloer. Isolatiefolie is een uitstekend alternatief voor glaswol wanneer u weinig ruimte in uw kruipruimte heeft of zo min mogelijk ruimte kwijt wilt zijn. Het is dun en lichtgewicht terwijl het toch een hoge isolatiewaarde heeft. Met plakstroken wordt het isolatiefolie eenvoudig aan de onderkant van uw vloer bevestigd.

Ook wanneer u nu al vloerisolatie heeft, kunt u folie als extra isolatie aanbrengen om nog meer warmte en comfort te ervaren en een zuiniger en gezonder binnenklimaat. Uw vloer is snel perfect luchtdicht zonder koude plekken. Bovendien is reflectiefolie 100% recyclebaar, waardoor het – naast de energiebesparende eigenschappen – nog meer een milieuvriendelijke keuze is. Is er geen kruipruimte aanwezig? Dan kan een thermisch zwevende vloer aangebracht worden bovenop de bestaande vloer.

Voordelen van vloerisolatie met folie

  • Uw vloer voelt warmer aan
  • U bespaart energie
  • Er is weinig ruimte voor nodig in de kruipruimte
  • Eenvoudig te bevestigen
  • 100% recyclebaar

De kosten voor isolatiefolie onder de vloer

Wanneer u interesse heeft in isolatiefolie onder uw vloer, komt een expert van VSD Isolatie eerst bij u langs om de situatie te bekijken. Daarna brengen wij u gedegen advies uit over het beste isolatiemateriaal voor uw woning en kruipruimte. Er zijn namelijk meerdere manieren van vloerisolatie en ieder materiaal heeft weer zijn eigen voor- en nadelen. Wat ons advies over vloerisolatie ook luidt, wij gaan altijd voor de hoogste isolatiewaarde en gebruiken enkel gecertificeerde producten en technieken.

Na ons maatwerk advies maken wij een offerte op maat voor vloerisolatie die u op uw gemak kunt doorlezen. U weet daardoor direct wat de prijs voor reflectiefolie is en of er eventueel nog bijkomende kosten zijn. Wist u dat u voor subsidie in aanmerking komt als u naast isolatiefolie ook andere energiebesparende maatregelen in huis neemt? Dankzij de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) kunt u tot maar liefst 20% van de totale kosten voor isolatie terugkrijgen!

Wij beschikken over de
volgende certificeringen: