TonZon vloerisolatie

Warmteverlies in huis is niet prettig. Uw woning voelt minder comfortabel aan omdat het er kouder is of tocht. Om warmteverlies tegen te gaan, kunt u isolatiemateriaal gebruiken. Eén van de mogelijkheden voor vloerisolatie is TonZon, een merk waar u waarschijnlijk al eens van gehoord hebt. TonZon vloerisolatie maakt gebruik van thermoskussens waarin stilstaande lucht zit. Dit isoleert goed. Bovendien gaat de reflecterende folie het warmteverlies via straling tegen.

Offerte aanvragen

Neem direct vrijblijvend contact op

Neem vrijblijvend contact op met één van onze adviseurs om de vele mogelijkheden te bespreken.

Offerte aanvragen Gratis adviesgesprek

Hoe werkt TonZon folie?

TonZon thermoskussens bestaan uit meerdere lagen reflecterende folie. In tegenstelling tot andere soorten vloerisolatie hebben TonZon thermoskussens geen luchtbolletjes maar houden ze de lucht vast tussen de lagen folie. Deze stilstaande lucht voorkomt dat warmte naar de kruipruimte lekt. De reflecterende folie weerkaatst alle warmtestraling terug naar de (houten) vloer. TonZon folie voorkomt dus op twee manieren het verlies van warmte. Als extra vloerisolatie brengen wij op de bodem van de kruipruimte een kamerbrede stevige folie aan om vocht en optrekkende kou vanuit de bodem tegen te houden. Dit vocht kan daardoor niet meer condenseren op de fundering.

TonZon folie heeft een ISSO-registratie, waarmee de werking en betrouwbaarheid van het isolatiemateriaal gegarandeerd is, en als enige DUBO-keur. Een hoogwaardig isolatiemateriaal dus! Zeker wanneer u een houten vloer hebt, is TonZon vloerisolatie ideaal omdat vocht tussen de vloerbalken geen kans krijgt maar de balken wel kunnen blijven ademen. De vloer verliest zijn warmte niet meer door straling, dus wordt warmer.

Hoe worden TonZon thermoskussens aangebracht?

TonZon vloerisolatie wordt in lange banen aan de onderkant van de vloer, in de kruipruimte, bevestigd. De thermoskussens worden afgesloten met tape. Het aanbrengen van TonZon thermoskussens dient door een erkend TonZon installateur te gebeuren omdat het kwetsbaar isolatiemateriaal is. VSD Isolatie is graag uw specialist!

Wanneer u voor TonZon thermoskussens wilt kiezen, komen wij eerst bij u langs om uw kruipruimte te bekijken. Om TonZon folie aan te kunnen brengen, moet de kruipruimte namelijk minstens 30 cm hoog zijn bij een houten vloer of minstens 50 cm bij een betonvloer. Ook moeten de vloerbalken nog in goede staat zijn. Omdat het het eerste opvouwbare isolatiemateriaal ter wereld is, is het wel mogelijk TonZon in krappere kruipruimtes te verwerken.

Voordelen TonZon vloerisolatie

  • Hoge isolatiewaarde
  • Vochtwerend
  • Warmte wordt weer terug de woning in gereflecteerd
  • Minder kans op schimmel en huisstofmijten

 

Meer informatie

Bent u nieuwsgierig geworden naar TonZon vloerisolatie, de prijs per m2 en andere bijkomende kosten? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvende offerte op maat.

Wij beschikken over de
volgende certificeringen: